Nieuws



Het laatste nieuws van Nieuw Ontwerp

  • Bouwlinie lanceert nieuwe website

    vrijdag 2 maart 2018

    Dat een website niet alleen voor de bezoeker praktisch moet zijn, maar dat contentbeheer ook eenvoudig moet zijn voor u als klant, wordt in de website van Bouwlinie meer dan duidelijk. De huisstijl van deze projectontwikkelaar in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard is zeer kleurrijk en typerend met blokken en vlakken.

    Per pagina in de website is het mogelijk om in slechts een muisklik een volledige pagina kleur in te stellen, een projectstatus te wijzigen die vervolgens automatisch de menu’s hierop doet aanpassen of om een van de projectleiders als contactpersoon te koppelen aan een project.

    Nieuw Ontwerp werd gevraagd om aan de hand van reeds gecreëerde wireframes strategisch mee te denken, de website grafisch te ontwerpen en technisch te realiseren.

    Meer over dit project

  • Parametrisch 3D model dubbelwandige uitlaat

    vrijdag 16 februari 2018

    In opdracht van Tecmon B.V. realiseerde Nieuw Ontwerp een parametrisch opgebouwd 3D model voor de fabricage van dubbelwandige uitlaten. Wanneer een nieuw project start, worden de gewenste diameters, lengtes en hoeken ingegeven in een maatvoering tabel, waarna het 3D model automatisch tekeningen en plaatuitslagen genereert. Zo kan een nieuwe order in een handomdraai in productie!

    De kracht van 3D modelleren

    Het vastleggen van producten in een 3DCAD pakket levert meer voordelen op dan enkel het genereren van producttekeningen. Vanuit de 3D data kunnen allerhande gegevens opgevraagd en hergebruikt worden die uw efficiëntie verhogen en de time to market verlagen. Parametrisch modelleren is een van de beschikbare tools die ingezet kunnen worden om prijs concurrerend te blijven in de markt.

    Nieuw Ontwerp productontwikkeling denkt graag met u mee over uw ontwikkelvraagstuk. Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.

  • Productiemallen met inzetstukken van polyethyleen

    dinsdag 21 februari 2017

    Voor het Windesheim te Almere verzorgde Nieuw Ontwerp de engineering van productiemiddelen voor het produceren van oeverbeschoeiingspanelen van composiet.

    Om een serie van panelen te kunnen produceren is er een stalen mal ontworpen met daar in inzetstukken van polyethyleen. Door de mal niet direct in zijn definitieve maatvoering te bouwen, maar deze te voorzien van inzetstukken kan er eenvoudig gevarieerd worden met de detaillering van het eindproduct. Het principe is eenvoudig: wanneer er andere inzetstukken geplaatst worden, kan er een ander eindproduct geproduceerd worden.

    Het werken met inzetstukken is hier een kostenefficiënte oplossing en bovendien ook een oplossing om een vorm te kunnen maken die van zichzelf ‘niet lossend’ is. Wil je immers iets uit een mal produceren, dan moet je het eindproduct wel uit de mal kunnen krijgen.

    Nieuw Ontwerp productontwikkeling denkt graag met uw vraagstuk mee over productie. Heeft u een productie vraagstuk? Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.

  • 3D engineering met Solidworks

    maandag 25 januari 2016

    Voor de engineering van uw projecten werken wij veelvuldig met Solidworks: een high-end 3DCAD pakket met met letterlijk onbeperkte mogelijkheden om uw nieuw product zo goed mogelijk virtueel vast te leggen. Een 3DCAD model is immers de basis voor het aansturen van de productie.

    Nieuw Ontwerp is van mening dat meegaan met de tijd belangrijk is. Ieder jaar komt er nieuwe editie van Solidworks uit. Wij zijn het jaar 2016 inmiddels ook begonnen met Solidworks 2016. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe functionaliteiten bijgekomen voor het verbeteren en optimaliseren van het werkproces, wat uiteindelijk uw product ten goede komt.

    Wat merk ik hier als klant van hoor ik u denken? Het pakket beschikt bijvoorbeeld over tal van validatie tools om uw ontwerp te optimaliseren op bijvoorbeeld gewicht, of een ontwerp sneller klaar te stomen voor productie. Wij denken graag met u mee!

    Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet om even contact met ons op te nemen voor een nadere kennismaking.

  • Hoe zit het met de marketing van uw website?

    donderdag 7 januari 2016

    Heeft u net een schitterende website laten bouwen, of staat u startklaar om een nieuwe website (bij ons nemen wij aan?) te laten bouwen? Denk er dan aan dat er naast het ‘websiteplan’ een ‘marketingplan’ nodig is waarin u definieert hoe potentiële klanten  u gaan vinden.

    Een website bouwen kan naar onze mening iedereen, maar een website bouwen waarmee u in contact komt met uw potentiële klanten is iets heel anders! Dat is wat wij doorgaans meegeven aan onze klanten. Met de geavanceerde technieken van Google overal om ons heen kom je tegenwoordig niet meer bovenaan te staan met een standaard website. Daar is echt wel meer voor nodig! Onderscheidend vermogen, net als dat u met uw diensten en kwaliteit onderscheidend bent ten opzichten van uw concurrenten. Op het internet is dat niet anders.

    Nieuw Ontwerp bouwt websites met een technisch sterke basis. Even wat technische termen erbij: wij bouwen met een modern framework, besteden zorg en aandacht aan responsive design en toetsen onze scripts aan onder meer Google’s PageSpeed. Allemaal techniek aan de achterkant van de website waar u niet direct weet van heeft, maar als ondernemer wél het effect van merkt in de response die er op de site komt.

    Er zijn tal van mogelijkheden om aan te grijpen. Benieuwd? Neem eens contact op en wij maken kosteloos een scan van uw huidige site.

  • OCS gaat voor vernieuwing met nieuwe website

    woensdag 6 januari 2016

    Voor de firma Office Cabling Systems (OCS) in Giessen leverde Nieuw Ontwerp onlangs de nieuwe website op. Een nieuw fris uiterlijk, full-screen gepresenteerd en bovendien ontwikkeld vanuit een gedegen strategie.

    In samenwerking met marketingbureau Are We There Yet werd zorgvuldig aandacht besteed aan de structuur van de website. Waar de oude website meer dan 25 productcategorieën telde, brengt de nieuwe website dit terug naar slechts 7 stuks. Met behulp van een gelaagde menustructuur en tal van filteropties wordt de klant letterlijk geholpen om precies dat product te vinden wat aansluit bij zijn wensen.

    De website wordt door de klant zelf actueel gehouden door middel van het CMS systeem, de website is geheel responsive, beschikt over een eenvoudige mogelijkheid om producten aan een offerteaanvraag toe te voegen en beschikt bovendien over een interactieve dealer locator waarmee men op basis van een postcode invoer de dichtstbijzijnde groothandel kan vinden.

    Lees meer over dit project op onze projectpagina of bezoek www.ocsystems.nl

  • Het belang van een modelregistratie

    woensdag 30 december 2015

    Intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten) zoals octrooien, merken of modellen, zijn geen doel op zichzelf, maar dienen een doel: bijvoorbeeld het weren van concurrenten of het genereren van licentie-inkomsten. Bij productontwikkelingsprocessen is het belangrijk om alert te blijven op de kans dat jouw ontwerp interessant is voor een concurrent om letterlijk na te maken en wat dit dan voor gevolg zou kunnen gaan hebben.

    Een van de beschermingsmogelijkheden is een modelregistratie. Wat leg je nu precies vast in het modelregistratie? Het gaat hier in tegenstelling om een octrooi puur om uiterlijk, oftewel de verschijningsvorm. Dit wordt afgeleid uit de kenmerken van met name de lijnen, de omtrek, de kleuren, de vorm, de textuur of de materialen van het voortbrengsel.

    Voor het merk Notrax verzorgden wij de modelregistratie van een aantal producten. Een dergelijke registratie vraagt om een goede strategie: naast dat je moet voldoen aan de vereisten die er gesteld worden aan de procedure van het ‘E-filing system’ voor modelregistratie is het zaak om met goede afbeeldingen en teksten precies dat te beschermen wat belangrijk is.

     

    Een van de producten uit het assortiment van Notrax

  • Fotoshoot in ons kantoor

    woensdag 18 november 2015

    GijsProostFotografie-NieuwOntwerp-_GPF8316

    Regelmatig attenderen wij onze klanten op het belang van goede foto’s van een project, product of op een website. Daarin kunnen wij natuurlijk zelf niet achter blijven! Afgelopen week was Gijs Proost Fotografie bij ons op bezoek voor een zakelijke fotoreportage. Naast ons kantoor en het team heeft hij ook een aantal van onze projecten vast kunnen leggen.

    In de tijd dat alle smartphones uitgerust zijn met tig megapixel camera’s wordt de échte fotocamera vaak vergeten. Hoe goed een foto gemaakt met een telefoon ook is, vinden wij een dergelijke foto maar zelden geschikt voor een prominente plaats op een website. Het oude gezegde ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’ is dan ook anno 2015 actueler dan ooit. Het is bewezen dat een goede presentatie direct omzetverhogend kan werken.

    Kijk eens rustig rond op onze website een oordeel zelf.

    P.S. ja, u heeft het goed gezien. Omdat telefoonfoto’s toch wel erg makkelijk zijn is dit nieuwsbericht toch van een telefoonfoto voorzien.

    Uw Gedachtes...

    Heeft u een idee dat u niet loslaat? Wij adviseren graag over de mogelijkheden binnen ons werkgebied.



    Werkgebied

    Nieuw Ontwerp is gevestigd in Werkendam, bij knooppunt Gorinchem tussen de A27 en A15. Door deze centrale ligging bedienen wij de hele Nederlandse en de Vlaamse markt.


    Nieuw Ontwerp

    Beyerinckweg 17B 4251 LP Werkendam

    Pojectvoorstel

    Heeft u al een concreet idee voor een uitwerking van een product of website? Door het formulier hieronder in te vullen komt u direct in ons klantenbestand en krijgt u binnen 3 werkdagen een gratis haalbaarheidsonderzoek toegestuurd