3 Fabels en feiten over SSL



3 Fabels en feiten over SSL

Met de versnelling van de technologie in de afgelopen jaren zijn er nu meer mensen online dan eerder. Veiligheid is nu dus ook een groter probleem geworden. De EU heeft ook i.v.m. deze problemen ook maatregelen getroffen. Lees meer hierover in dit artikel. In dit artikel zullen we een korte inleiding geven over wat SSL/TLS is en bekijken wat feit of fabels is over SSL/TLS.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

 

Wat is SSL?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser waardoor de gegevens beveiligd worden.

 

Feit #1 – Veiligheid.

Wanneer het verkeer tussen de browser van je bezoeker en jouw server beveiligd via https verstuurd wordt, dan maak je het kwaadwillende wel moeilijk om het verkeer af te tappen. Je zorgt er dus voor dat mensen veilig een aankoop kunnen doen, of hun contactgegevens achter kunnen laten.

 

Feit #2 – Vertrouwen.

Het is aan de buitenkant te zien of je website beveiligt is met een SSL-certificaat. Mensen die ermee bekend zijn zullen voor een aankoop of een contactaanvraag eerst controleren of het via een beveiligde verbinding gaat. Zo niet, dan kiezen ze wel voor je concurrent. Een SSL-certificaat draait dus bij aan het consumentenvertrouwen in je site.

 

Feit #3 – Vindbaarheid.

Een SSL certificaat draagt bij aan een hogere positie in de zoekresultaten. Dit licht ik hieronder verder toe.

 

Fabel #1 – HTTPS is langzaam.

Voor veel mensen was snelheid een reden om een webshop niet (volledig) via SSL te laten lopen. Een SSL certificaat kon een vertraging van milliseconden opleveren. Met de ontwikkeling van de nieuwe techniek HTTP/2 is dit echter officieel niet meer aan de orde. Sterker nog, je shop is in de meeste gevallen zelfs sneller met een SSL verbinding (via HTTPS dus) dan zonder. Lees meer over HTTP/2.

 

Fabel #2 HTTPS verkeer wordt niet opgeslagen in de browser cache.

Omwille de security zal de browser standaard geen content via HTTPS in cache opslaan. Het gevolg is dat javascript, css en afbeeldingen bij elke pagina opnieuw ingeladen worden. Dit kan voorkomen worden door de HTTP header in te stellen als “Cache-Control: public”. (Firefox negeert Cache-Control en bewaart wel alles in cache).

 

Fabel #3 – Mijn website heeft alleen HTTPS nodig bij registratie, login en check out.

Dit idee heeft heel lang geleefd en is nu langzaam aan het wijzigen. Gelukkig.

Op het moment dat je inlogt op een website worden gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd met de server. De server reageert met een “cookie”, die voor alle andere verzoeken op de website meegezonden wordt. Vele sites zorgen ervoor dat de gegevens op de login pagina netjes versleuteld worden, maar vergeten de rest van de website. Het gevolg is dat een hacker dan namens jou zou kunnen inloggen op de betreffende website. In een ruimte met gratis publieke wifi kan een hacker dus vrij eenvoudig met jouw inloggegevens verkeerde dingen doen. Daarom is HTTPS voor alle pagina ’s van belang.

  • Als webdeveloper wil je de privacy van bezoekers aan je site beschermen. De metadata worden niet versleuteld als je de site in HTTP aanbiedt. Afzonderlijke pagina’s zijn voor hackers niet interessant. Je surfgedrag daarentegen wel.
  • Als webdeveloper wil je je eigen website beschermen tegen aanvallen.

Bij website security heb je het over drie verschillende even belangrijke zaken:

  • Authenticatie
  • Praat mijn browser met de server die het zegt te zijn?
  • Data integriteit
  • Heeft iemand de verzonden data aangepast?
  • Encryptie
  • Kan iemand de conversatie met de server inzien?

Extra fabel #4 SSL certificaten zijn duur.

De kosten van certificaten zijn afhankelijk van de situatie waarin je ze gebruikt. Het ene certificaat heeft een uitgebreide validatieproces (en dus betrouwbaarder en duurder) dan het andere.

Wil jij een SSL certificaat voor jouw website? Neem dan contact op met ons.

[was-this-helpful]

Domeinnaam registreren via Nieuw Ontwerp

Wilt u online zichtbaar worden? Een domeinnaam aanvragen kan bij Nieuw Ontwerp. Stuur ons een verzoek voor eem nieuwe domeinnaam in het formulier.  In dit artikel zullen we bespreken hoe u een goede domeinnaam voor uzelf of uw bedrijf kunt kiezen.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een telefoonnummer voor een website met een naam die makkelijk te onthouden is voor mensen. Dit (http://www.clean-flo.com/ ) is gelijk hier aan(http://76.12.220.208/). U kunt hier meer over lezen in dit artikel: Verschillende delen van een domeinnaam.

Het kiezen van een goede domeinnaam.

Een website is een online weerspiegeling van uw bedrijf of dienst. Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk rekening hiermee te houden. Hieronder zullen we tips geven om een goede domeinnaam te kiezen. Voor de meeste domeinnamen wordt de bedrijfsnaam of product gebruikt. De meest voorkomende domeinnaam extensies zijn .nl, .org, .net ook zijn er sinds enkele jaren meer specifieke extensies beschikbaar zoals .network, .biz of .office.

Voldoet uw gewenste domeinnaam aan één of meerdere van de hieronder genoemde punten?

  • Bestaat het domeinnaam al? Wij kunnen dit voor u uitzoeken.
  • Is het .net, .com, .nl, .org of een andere extensie? Zie de volgende link voor een totaal uit leg over domeinnaam: Verschillende delen van een domeinnaam.
  • Hoe bedenk ik een goede domeinnaam? Het bedrijfsnaam is meetstal het best maar, als het bedrijf een lange naam heeft is het best één of twee woorden naast elkaar of met een koppel teken te gebruiken. (www.mijnbedrijf.nl of www.mijn-bedrijf.nl).
  • Zoek een naam die kort en krachtig is.
  • Is het makkelijk te onthouden?
  • Is het makkelijk te spellen is?
  • Is het eenvoudig uit te spreken?
  • Is het een naam die niet verward kan worden met de naam van een concurrent?
  • Is het een naam die de bezoeker direct vertelt wat hij of zij kan verwachten?
  • Is het een naam die samenvat waar je website over gaat?
  • Is het een naam die past bij het product of de dienst die je aanbiedt op het web.

We hopen dat u met deze punten een goede domeinnaam zult kunnen bedenken. Als u m.b.v deze punten uw domeinnaam hebt kunnen kiezen, dan kunt u een verzoek naar ons sturen voor het aanvragen voor een domeinnaam.

 

[was-this-helpful]

Uw Gedachtes...

Heeft u een idee dat u niet loslaat? Wij adviseren graag over de mogelijkheden binnen ons werkgebied.



Werkgebied

Nieuw Ontwerp is gevestigd in Werkendam, bij knooppunt Gorinchem tussen de A27 en A15. Door deze centrale ligging bedienen wij de hele Nederlandse en de Vlaamse markt.


Nieuw Ontwerp

Beyerinckweg 17B 4251 LP Werkendam

Pojectvoorstel

Heeft u al een concreet idee voor een uitwerking van een product of website? Door het formulier hieronder in te vullen komt u direct in ons klantenbestand en krijgt u binnen 3 werkdagen een gratis haalbaarheidsonderzoek toegestuurd