FAQ



Support voor veelvoorkomende vragen


Nieuwe pagina’s aanmaken

*Warning*

Simpele aanpassingen kunnen vrijwel risicoloos gedaan worden maar er is in veel gevallen een basiskennis nodig in WordPress en HTML code. Graag contact opnemen voor support als u hier niet helemaal zeker van bent.

Verschil tussen Berichten en Pagina

In WordPress kunt u inhoud op uw web site plaatsen als een “bericht” of een “pagina”. Wanneer u een gewoon blog-bericht schrijft, schrijf je een bericht. Berichten, in een standaardinstelling, verschijnen in omgekeerde chronologische volgorde op de startpagina van uw blog of nieuwspagina.

Pagina’s zijn daarentegen over het algemeen voor niet-chronologische, hiërarchische inhoud: pagina’s als ‘Over ons’ of ‘Contact’ zijn veelvoorkomende voorbeelden. Zie hieronder voor voorbeelden van sub-pagina’s in een hiërarchie. Pagina’s leven buiten de normale blog-chronologie en worden vaak gebruikt om tijdloze informatie over uzelf of uw site te presenteren – informatie die altijd relevant is. U kunt Pages gebruiken om de structuur van uw website-inhoud te organiseren en beheren.

Naast de gebruikelijke “Over ons” en “Contact” pagina’s omvatten andere voorbeelden “Copyright”, “Openbaarmaking”, “Juridische informatie”, “Reprint Toestemmingen”, “Bedrijfsinformatie” of “Toegankelijkheidsverklaring”.

Over het algemeen lijken pagina’s sterk op berichten omdat ze beide titels en inhoud hebben. WordPress Theme-sjabloonbestanden zorgen voor een consistent uiterlijk op uw site. Pagina’s hebben echter verschillende belangrijke onderscheidingen waardoor ze verschillen van berichten.

We zullen nu allen stappen door nemen om een nieuwe page aan te maken en uitleggen waarvoor alle delen zijn.

1 Klik op Pagina’s.

2 Dan op Nieuwe pagina om een nieuwe pagina te maken.

Hierna zult u geleid worden naar een pagina waar u een nieuwe pagina kunt aan maken. Op dit nieuwe pagina kunt u starten met het op maak van uw pagina.

3 Titel

De titel van uw pagina. U kunt woorden of zinsdelen gebruiken. Vermijd het gebruik van dezelfde titel twee keer omdat dat problemen zal veroorzaken. U kunt komma’s, apostrofs, aanhalingstekens, aanhalingstekens/ streepjes en andere typische symbolen op de pagina gebruiken, zoals “”. WordPress zal het opruimen voor de link naar de pagina, genaamd de slug.

4 Paginabewerkingsgebied.

Het lege vak waarin u kunt schrijven, koppelingen maken naar pagina’s, koppelingen naar afbeeldingen en alle informatie die u op uw site wilt weergeven, invoert. U kunt de Visuele weergave of de Tekstweergave gebruiken om uw berichten samen te stellen. Zie het artikel Visual Versus Text View voor meer informatie over de tekstweergave.

5 Voorbeeldknop

Hiermee kunt u de pagina bekijken voordat deze officieel wordt gepubliceerd.

6 Publiceer vak.

Bevat knoppen die de status van uw pagina bepalen. De belangrijkste statussen zijn Gepubliceerd, In afwachting van beoordeling en Concept. Een gepubliceerde status betekent dat de pagina is gepubliceerd op uw blog zodat iedereen deze kan zien. In afwachting van beoordeling betekent dat het concept voorafgaand aan de publicatie wacht op beoordeling door een redacteur. Concept betekent dat de pagina niet is gepubliceerd en nog steeds een concept voor u is. U moet ook op de knop “Publiceren” klikken wanneer u klaar bent met het publiceren van de pagina op de gewenste tijd en datum.

7 Zichtbaarheid

Dit bepaalt hoe uw pagina voor de wereld wordt weergegeven. Openbare pagina’s zijn zichtbaar voor alle bezoekers van de website nadat ze zijn gepubliceerd. Pagina’s met wachtwoordbeveiliging worden voor iedereen gepubliceerd, maar bezoekers moeten het wachtwoord kennen om de pagina-inhoud te bekijken. Privépagina’s zijn alleen zichtbaar voor u (en voor andere editors of beheerders binnen uw site)

8 Opslaan.

Hiermee kunt u uw pagina opslaan als concept / wachtende beoordeling in plaats van deze onmiddellijk te publiceren. Als u later naar uw concepten wilt terugkeren, gaat u naar Pages> All Pages from dashboard en klikt u vervolgens op de titel van uw pagina in de lijst.

9 Publiceren.

Publiceert uw pagina op de site. U kunt het tijdstip waarop de pagina wordt gepubliceerd bewerken door op de koppeling Bewerken boven de knop Publiceren te klikken en de tijd op te geven waarop u de pagina wilt publiceren. Standaard wordt op het moment dat de pagina voor het eerst automatisch wordt opgeslagen, de datum en tijd van de pagina in de database weergegeven.

10 Hoofd.

Bovenliggende pagina bepaalt hoe diep uw paginahiërarchie gaat.

11 Template.

Sommige thema’s hebben aangepaste sjablonen die u kunt gebruiken voor bepaalde pagina’s die extra functies of aangepaste lay-outs kunnen hebben. Als dit het geval is, ziet u ze in dit vervolgkeuzemenu.

12 Volgorde.

Paginavolgorde om de lijst met pagina’s te sorteren.

13 Uitgelichte afbeelding.

Hier kunt u de afbeelding instellen indien nodig.

[was-this-helpful]

Uw Gedachtes...

Heeft u een idee dat u niet loslaat? Wij adviseren graag over de mogelijkheden binnen ons werkgebied.



Werkgebied

Nieuw Ontwerp is gevestigd in Werkendam, bij knooppunt Gorinchem tussen de A27 en A15. Door deze centrale ligging bedienen wij de hele Nederlandse en de Vlaamse markt.


Nieuw Ontwerp

Beyerinckweg 17B 4251 LP Werkendam

Pojectvoorstel

Heeft u al een concreet idee voor een uitwerking van een product of website? Door het formulier hieronder in te vullen komt u direct in ons klantenbestand en krijgt u binnen 3 werkdagen een gratis haalbaarheidsonderzoek toegestuurd