Het belang van een modelregistratie

Intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten) zoals octrooien, merken of modellen, zijn geen doel op zichzelf, maar dienen een doel: bijvoorbeeld het weren van concurrenten of het genereren van licentie-inkomsten. Bij productontwikkelingsprocessen is het belangrijk om alert te blijven op de kans dat jouw ontwerp interessant is voor een concurrent om letterlijk na te maken en wat dit dan voor gevolg zou kunnen gaan hebben.

Een van de beschermingsmogelijkheden is een modelregistratie. Wat leg je nu precies vast in het modelregistratie? Het gaat hier in tegenstelling om een octrooi puur om uiterlijk, oftewel de verschijningsvorm. Dit wordt afgeleid uit de kenmerken van met name de lijnen, de omtrek, de kleuren, de vorm, de textuur of de materialen van het voortbrengsel.

Voor het merk Notrax verzorgden wij de modelregistratie van een aantal producten. Een dergelijke registratie vraagt om een goede strategie: naast dat je moet voldoen aan de vereisten die er gesteld worden aan de procedure van het ‘E-filing system’ voor modelregistratie is het zaak om met goede afbeeldingen en teksten precies dat te beschermen wat belangrijk is.

 

Een van de producten uit het assortiment van Notrax

3D engineering met Solidworks

Bekijk hier ons aanbod in productontwikkeling en webdesign

Parametrisch 3D model dubbelwandige uitlaat

Bouwlinie lanceert nieuwe website

Uw Gedachtes...

Heeft u een idee dat u niet loslaat? Wij adviseren graag over de mogelijkheden binnen ons werkgebied.Werkgebied

Nieuw Ontwerp is gevestigd in Werkendam, bij knooppunt Gorinchem tussen de A27 en A15. Door deze centrale ligging bedienen wij de hele Nederlandse en de Vlaamse markt.


Nieuw Ontwerp

Beyerinckweg 17B 4251 LP Werkendam

Pojectvoorstel

Heeft u al een concreet idee voor een uitwerking van een product of website? Door het formulier hieronder in te vullen komt u direct in ons klantenbestand en krijgt u binnen 3 werkdagen een gratis haalbaarheidsonderzoek toegestuurd