Afbeeldingen plaatsen met uitvergrotingAfbeeldingen plaatsen met uitvergroting

Vaak is het nodig om een afbeelding die kleiner is op uw website is met een link naar uitvergroting te tonen om de grotere versie te laten zien.
Hier volgt een stap voor stap uitleg.

1 Ga Pagina of bericht waar u een link tot uitvergroting wilt plaatsen.

2 Klik op de afbeelding die u wilt uitvergroten.

3 Klik vervolgens op het potlood.

In de nieuwe venster kunt u de link tot uitvergroting maken.

4 Klik op “Link naar”.

4 Klik op “GEAVANCEERDE INSTELLINGEN”.

5 Open link in een nieuw tabblad.

6 Klik bijwerken.

7 Update nu het bericht.

[was-this-helpful]

Afbeeldingen plaatsen in verschillende afmetingen

Vaak is het handig om dezelfde afbeelding op verschillende afmetingen te kunnen plaatsen op uw website. Dit moet in gevallen waarbij u een afbeelding kunt plaatsen op verschillende delen van uw website. Hier volgt een stap voor stap uitleg

 

Ga naar Media -> Afbeelding -> Afbeelding bewerken

Afbeelding bewerken

 1. Een afbeelding bijsnijden kunt u op verschillende manieren. Klik en trek met de linker muis op de afbeelding om handmatig een grootte te kiezen.
 2. Geeft de afbeelding een nieuwe dimensie.
 3. Uw bewerkingen opslaan

[was-this-helpful]

Hoe pas ik het menu aan in mijn WordPress site.

Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is eenvoudig. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen.

Een menu in WordPress aanpassen.

Om een menu aan te passen in WordPress.

 1. Ga naar weergave > Menu’s
 2. Op het menu pagina zult u twee tabs zien
  • A. Menu bewerken.
  • B. Locaties beheren.

 

 

 

In WordPress kan een menu item een pagina, een bericht, een aangepaste link, of een categorie zijn. In de meeste gevallen bestaat het hoofdmenu uit pagina’s zoals “Home”, “Over ons”, “Contact”.

Om een bestaande menu aan te passen

 1. Ga naar Menu’s bewerken.
 2. Selecteer het menu die u wilt bewerken.
 3. Klik op selecteer.
 4. Hierna kunt u kiezen om een menu item te verwijderen of verplaatsen van posities.
 5. Kies een nieuw item om aan het menu toe toevoegen.
 6. Kies hierna waar het menu te zien zal zijn.
 7. Ten slotte kunt u alle wijzigingen opslaan.

 

 

 

[was-this-helpful]

Onderneem actie inzake de nieuwe AVG.

Onderneem actie inzake de nieuwe AVG. Wat is het gevolg voor uw website?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er sinds die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dus niet meer.

De nieuwe privacywet geldt voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb’ers en zzp’ers. Zoals het bijhouden van afspraken van klanten, telefoonnummers van klanten of personeelsinformatie.

Deze nieuwe wet heeft gevolgen voor uw website. Hierbij kunnen wij ondersteunen.

Gegevens verzamelen en bewaren

Voor alle gegevens die u verzamelt via de website, moet u kunnen legitimeren waarom u die verzameld. Denk aan gegevens die u ontvangt via een contactformulier, een offerte formulier of een nieuwsbriefsysteem. Daarnaast monitoren wij via Google Analytics bezoekersaantallen. Ook dit moet gecommuniceerd gaan worden naar uw bezoekers.

Informeer de bezoekers van uw website helder en transparant. Dit kan in een privacyverklaring waar u duidelijk naar verwijst. Deze verwijzing kan bijvoorbeeld in een balk onderaan het scherm in de vorm van een melding waarbij nadrukkelijk om een bevestiging van uw bezoeker vraagt.

Beveiliging van de website met SSL

Staat er op uw website een contactformulier? Dan bent u straks verplicht om een beveiligde verbinding met de server te maken. Dit moet via een SSL-certificaat. Je herkent een met SSL certificaat beveiligde website aan de https (in plaats van http) melding in de URL en aan het slotje wat in je browser in beeld gebracht wordt.

 

Onderneem actie

Nieuw Ontwerp helpt u graag mee om uw website voor 25 mei waar nodig aan te passen. Breng ons met een e-mail via onderstaande button op de hoogte en wij doen een passend voorstel voor uw website:

 

[was-this-helpful]

Verwijderde WordPress pagina terughalen

In je dashboard ga je naar het menu ( A ) Pagina’s kies dan een ( B ) “Alle  Pagina’s” en je ziet daarboven de ( C ) “Prullenbak” link staan.
Klik daarop, selecteer de pagina en klik op ( D )”Herstellen”.

 

[was-this-helpful]

Nieuwe berichten

*Waring* simpele aanpassingen kunnen vrijwel risicoloos gedaan worden maar er is in veel gevallen een basiskennis nodig in WordPress en HTML code. Graag contact opnemen voor support als u hier niet helemaal zeker van bent.

verschil post en page

Berichten zijn items die in omgekeerde volgorde op uw startpagina worden weergegeven. Berichten hebben meestal commentaar-velden eronder en zijn opgenomen in de RSS-feed van uw site.

Om een nieuwe bericht te schrijven:

 • Meld u aan bij uw WordPress beheer-paneel (Dashboard).
 • Klik op het tabblad ‘Berichten’.
 • Klik op het sub-tabblad ‘Nieuw bericht’.
 • Begin met het invullen van de lege plekken: Typ uw bericht-titel in het bovenste veld en voer de inhoud van uw bericht in het hoofdvak voor bewerken van berichten eronder in.
 • Selecteer zo nodig een categorie, voeg labels toe en maak andere selecties uit de secties onder de post.(Elk van deze secties wordt hieronder uitgelegd.)
 • Als u klaar bent, klikt u op Publiceren.

 

1 Titel

De titel van uw bericht. U kunt woorden of zinsdelen gebruiken. Vermijd het gebruik van dezelfde titel twee keer omdat dat problemen zal veroorzaken. U kunt komma’s, apostrofs, aanhalingstekens, aanhalingstekens/ streepjes en andere typische symbolen op de pagina gebruiken, zoals “”. WordPress zal het opruimen voor de link naar het bericht, genaamd de slug.

2 Berichtbewerkingsgebied.

Het lege vak waarin u kunt schrijven, koppelingen maken naar pagina’s/berichten, koppelingen naar afbeeldingen en alle informatie die u op uw site wilt weergeven, invoert. U kunt de Visuele weergave of de Tekstweergave gebruiken om uw berichten samen te stellen. Zie het artikel Visual Versus Text View voor meer informatie over de tekstweergave.

3 Publiceer vak.

Bevat knoppen die de status van uw bericht bepalen. De belangrijkste statussen zijn Gepubliceerd, In afwachting van beoordeling en Concept. Een gepubliceerde status betekent dat het bericht is gepubliceerd op uw blog zodat iedereen deze kan zien. In afwachting van beoordeling betekent dat het concept voorafgaand aan de publicatie wacht op beoordeling door een redacteur. Concept betekent dat het bericht niet is gepubliceerd en nog steeds een concept voor u is. U moet ook op de knop “Publiceren” klikken wanneer u klaar bent met het publiceren van het bericht op de gewenste tijd en datum.

4 Opslaan.

Hiermee kunt u uw bericht opslaan als concept / wachtende beoordeling in plaats van deze onmiddellijk te publiceren.

5 Voorbeeldknop

Hiermee kunt u het bericht bekijken voordat deze officieel wordt gepubliceerd.

6 Publiceren.

Publiceert uw pagina op de site. U kunt het tijdstip waarop de pagina wordt gepubliceerd bewerken door op de koppeling Bewerken boven de knop Publiceren te klikken en de tijd op te geven waarop u de pagina wilt publiceren. Standaard wordt op het moment dat de pagina voor het eerst automatisch wordt opgeslagen, de datum en tijd van de pagina in de database weergegeven.

7 Zichtbaarheid

Dit bepaalt hoe uw bericht voor de wereld wordt weergegeven. Openbare berichten zijn zichtbaar voor alle bezoekers van de website nadat ze zijn gepubliceerd. Berichten met wachtwoordbeveiliging worden voor iedereen gepubliceerd, maar bezoekers moeten het wachtwoord kennen om de bericht-inhoud te bekijken. Privé berichten zijn alleen zichtbaar voor u (en voor andere editors of beheerders binnen uw site).

8 Categorieën.

Hier kunt het bericht in verschillende categorieën plaatsen.

9 Tags.

Hier kunt u een tag toevoegen

10 Uitgelichte afbeelding.

Hier kunt u de afbeelding instellen indien nodig.

[was-this-helpful]

Nieuwe pagina’s aanmaken

*Warning*

Simpele aanpassingen kunnen vrijwel risicoloos gedaan worden maar er is in veel gevallen een basiskennis nodig in WordPress en HTML code. Graag contact opnemen voor support als u hier niet helemaal zeker van bent.

Verschil tussen Berichten en Pagina

In WordPress kunt u inhoud op uw web site plaatsen als een “bericht” of een “pagina”. Wanneer u een gewoon blog-bericht schrijft, schrijf je een bericht. Berichten, in een standaardinstelling, verschijnen in omgekeerde chronologische volgorde op de startpagina van uw blog of nieuwspagina.

Pagina’s zijn daarentegen over het algemeen voor niet-chronologische, hiërarchische inhoud: pagina’s als ‘Over ons’ of ‘Contact’ zijn veelvoorkomende voorbeelden. Zie hieronder voor voorbeelden van sub-pagina’s in een hiërarchie. Pagina’s leven buiten de normale blog-chronologie en worden vaak gebruikt om tijdloze informatie over uzelf of uw site te presenteren – informatie die altijd relevant is. U kunt Pages gebruiken om de structuur van uw website-inhoud te organiseren en beheren.

Naast de gebruikelijke “Over ons” en “Contact” pagina’s omvatten andere voorbeelden “Copyright”, “Openbaarmaking”, “Juridische informatie”, “Reprint Toestemmingen”, “Bedrijfsinformatie” of “Toegankelijkheidsverklaring”.

Over het algemeen lijken pagina’s sterk op berichten omdat ze beide titels en inhoud hebben. WordPress Theme-sjabloonbestanden zorgen voor een consistent uiterlijk op uw site. Pagina’s hebben echter verschillende belangrijke onderscheidingen waardoor ze verschillen van berichten.

We zullen nu allen stappen door nemen om een nieuwe page aan te maken en uitleggen waarvoor alle delen zijn.

1 Klik op Pagina’s.

2 Dan op Nieuwe pagina om een nieuwe pagina te maken.

Hierna zult u geleid worden naar een pagina waar u een nieuwe pagina kunt aan maken. Op dit nieuwe pagina kunt u starten met het op maak van uw pagina.

3 Titel

De titel van uw pagina. U kunt woorden of zinsdelen gebruiken. Vermijd het gebruik van dezelfde titel twee keer omdat dat problemen zal veroorzaken. U kunt komma’s, apostrofs, aanhalingstekens, aanhalingstekens/ streepjes en andere typische symbolen op de pagina gebruiken, zoals “”. WordPress zal het opruimen voor de link naar de pagina, genaamd de slug.

4 Paginabewerkingsgebied.

Het lege vak waarin u kunt schrijven, koppelingen maken naar pagina’s, koppelingen naar afbeeldingen en alle informatie die u op uw site wilt weergeven, invoert. U kunt de Visuele weergave of de Tekstweergave gebruiken om uw berichten samen te stellen. Zie het artikel Visual Versus Text View voor meer informatie over de tekstweergave.

5 Voorbeeldknop

Hiermee kunt u de pagina bekijken voordat deze officieel wordt gepubliceerd.

6 Publiceer vak.

Bevat knoppen die de status van uw pagina bepalen. De belangrijkste statussen zijn Gepubliceerd, In afwachting van beoordeling en Concept. Een gepubliceerde status betekent dat de pagina is gepubliceerd op uw blog zodat iedereen deze kan zien. In afwachting van beoordeling betekent dat het concept voorafgaand aan de publicatie wacht op beoordeling door een redacteur. Concept betekent dat de pagina niet is gepubliceerd en nog steeds een concept voor u is. U moet ook op de knop “Publiceren” klikken wanneer u klaar bent met het publiceren van de pagina op de gewenste tijd en datum.

7 Zichtbaarheid

Dit bepaalt hoe uw pagina voor de wereld wordt weergegeven. Openbare pagina’s zijn zichtbaar voor alle bezoekers van de website nadat ze zijn gepubliceerd. Pagina’s met wachtwoordbeveiliging worden voor iedereen gepubliceerd, maar bezoekers moeten het wachtwoord kennen om de pagina-inhoud te bekijken. Privépagina’s zijn alleen zichtbaar voor u (en voor andere editors of beheerders binnen uw site)

8 Opslaan.

Hiermee kunt u uw pagina opslaan als concept / wachtende beoordeling in plaats van deze onmiddellijk te publiceren. Als u later naar uw concepten wilt terugkeren, gaat u naar Pages> All Pages from dashboard en klikt u vervolgens op de titel van uw pagina in de lijst.

9 Publiceren.

Publiceert uw pagina op de site. U kunt het tijdstip waarop de pagina wordt gepubliceerd bewerken door op de koppeling Bewerken boven de knop Publiceren te klikken en de tijd op te geven waarop u de pagina wilt publiceren. Standaard wordt op het moment dat de pagina voor het eerst automatisch wordt opgeslagen, de datum en tijd van de pagina in de database weergegeven.

10 Hoofd.

Bovenliggende pagina bepaalt hoe diep uw paginahiërarchie gaat.

11 Template.

Sommige thema’s hebben aangepaste sjablonen die u kunt gebruiken voor bepaalde pagina’s die extra functies of aangepaste lay-outs kunnen hebben. Als dit het geval is, ziet u ze in dit vervolgkeuzemenu.

12 Volgorde.

Paginavolgorde om de lijst met pagina’s te sorteren.

13 Uitgelichte afbeelding.

Hier kunt u de afbeelding instellen indien nodig.

[was-this-helpful]

Nieuwe gebruiker

Introductie.

In vele gevallen is het nodig een nieuwe gebruiker aan te maken voor je WordPress website. WordPress heeft meestal een goede documentatie maar toch kan het soms moeilijk zijn als je nieuw bent met WordPress.

Login

Om in te loggen zult u eerst de beheerders gegevens moeten hebben(gebruikers naam of email en een wachtwoord).

 

Gebruikers menu

Klik op Gebruikers dan op Nieuwe toevoegen om op de nieuwe gebruikers pagina te komen.

 

Nieuwe gebruikers formulier

Vul alle verplichte velden compleet in. De andere velden zijn niet verplicht maar voor de overzichtelijkheid is het handig om alles in te vullen. Als gebruikers rol kunt u kiezen uit, abonnee, beheerder, schrijver, auteur, redacteur. Beheerders hebben toegang tot alle administratieve eigenschappen. Redacteuren kunnen alle berichten op de website beheren en publiceren. Auteurs kunnen publiceren, eigen berichten beheren en bestanden uploaden. Schrijvers kunnen eigen berichten beheren maar niet publiceren en geen bestanden uploaden. Abonnees kun reacties lezen/reacties geven/nieuwsbrieven ontvangen, enz. maar ze kunnen geen normale siteberichten schrijven. Klik dan op nieuwe gebruiker om alle gevenens op te slaan.

[was-this-helpful]

Uw Gedachtes...

Heeft u een idee dat u niet loslaat? Wij adviseren graag over de mogelijkheden binnen ons werkgebied.Werkgebied

Nieuw Ontwerp is gevestigd in Werkendam, bij knooppunt Gorinchem tussen de A27 en A15. Door deze centrale ligging bedienen wij de hele Nederlandse en de Vlaamse markt.


Nieuw Ontwerp

Beyerinckweg 17B 4251 LP Werkendam

Pojectvoorstel

Heeft u al een concreet idee voor een uitwerking van een product of website? Door het formulier hieronder in te vullen komt u direct in ons klantenbestand en krijgt u binnen 3 werkdagen een gratis haalbaarheidsonderzoek toegestuurd